Sociale activiteiten

 

Onze vrijwilligers gaan op bezoek in ziekenhuizen, rust- en verzorgingsthuizen en instellingen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

 

Nood aan menselijk contact is immers ook in een verzorgingsinstelling van groot belang. Het personeel heeft de handen vol met de medische en praktische hulp. Hoe goed bedoeld ook, het is voor hen niet altijd mogelijk om voldoende rekening te houden met de mens achter de bewoner. Tijd voor een goed gesprek is er vaak niet.

 

Ook bezoek van familie is niet voor iedere bewoner weggelegd. Onze vrijwilligers kunnnen hier het verschil maken. Een vrijwilliger kan wel tijd maken voor een heerlijk wandelingetje in de tuin, een uitstap naar de markt, een creatieve activiteit in de vrije uurtjes,... Onze vrijwilligers staan paraat en kunnen daarenboven naar de individuele mensen luisteren.

 

Wens jij voor jouw instelling ook beroep te doen op onze vrijwilligers voor een vrijwilligersproject? of wens je zelf actief vrijwilliger te worden bij onze sociale dienst? Graag! Contacteer ons en meld je aan!


Eurokruis Vlaanderen vzw

Kerkstraat 108

9050 Gent

T: 02 781 02 01

F: 02 669 91 66

info@eurokruis.be

BE39 7390 1976 0919

Ondernemingsnummer: 0502.517.507

Onze partners

© 2021 Eurokruis Vlaanderen vzw

Alle rechten voorbehouden.